rasa hati

at the same time…(with seminar tadi)..aku agak..huuhuh..terasa sebenarnya…entahla..betul org cakap..kalo kita berkawan atau berada di dalam angka ganjil,,,akan ada seorang yang akan terpinggir..hhuuhuh..fitrah alam sebenarnya..biasa la tu..tapi ak tak suka perasaan ni..so in order nak buang perasaan ni jauh2..ak citer kat sini ya..

mcm tadi..antara ak, mora ngan ezi..kan 3 orang u..ak dengan sendirinya akan terasa ; bila cakap,,aku akan cakap sorang2 ..xda orang akan respon,,,bila bergambar ke apa ke..ak terasa ak ni menyibok je sebenarnya..aku akan terasa yang diorang nak amek gambar sesama diorang je sbnarnya..huhuuh…bila makan ke apa ke..aku akan terasa macam menumpang kat meja diorang je…

padahal..diorang xda pon rasa/ perasaan mcm tu kat aku..ntahla..aku perasan,,aku ni mudah kecik/ terasa hati..even kadang2 bila orang terkuat suara pon ak trasa mcm diorang benci aku, x suka aku…huhuhu..namun begitu,,ak slalunya tak akan simpan lama2…kalo blh..aku nak buang apa yang aku terasa ni…yelaa..x baik berdendam dan bersangka buruk sbnrnya..selau aku mintak ngan Allah..

“buangkanlah perasaan prasangka buruk dan juga dengki mendengki dalam hatiku ini Ya Allah..”

amin..amin ya rabbal ‘alamin…ak baru perasan..sejak 2 -3 tahun kebelakangan ni..aku selalu berprasangka buruk kat orang..x baik kan…even dengan familiy aaku sendiri, parents aku..aku selalu terbuat macam tu..so,,sekarang bila da sedar…hope sangat aku xda perasaan macam tu lagi…x best tau bila ada perasaan negativi ni…even kadang2 djoe mcm sarcastic – janganlah buat2 baik sangat – apa yang ak dapat tafsir dari dia – tp x taolah betol ke x apa yang dia rasa

hurmm,,walaupon ak rasa dia berperasaan mcm tu..tp xpala..tu pendapat dia..dan apa salahnya kalo kita sentiasa berfikiran positif..terhadap sesuatu perkara yang terjadi kat kita…terhadap sesuatu benda..even terhadap kawan2 kita dan apa jua tindakan yang diorang lakukan…sentiasa positif ok..!! (^_^)

dan ak perasan, sejak aku cuba buang perasaan negatif/ prasangka buruk ni,,aku lebik yakin dan gembira…heheheh…kalo tak tu,,aku akan rasa..diri aku ni mcm..lack of something….hurm…tapi x tao apa dia…dan juga,,,aku seakan resah gelisah..huhuhuh

dan sekarang semua perasaan tu makin hilang..dan aku seakan – akan tenang..hehehhe…best2…thanks YA ALLAH kerana mengurniakan perasaan ni…hehhehe…dan sbanrnya sambil aku tulis diary ni sambil aku tersenyum..dan aku harap aku akan tersenyum sampai bila2…

everything will be alright if we think positive right..??hehehehe…so my liltle diary….thinks positive ya…

luv,

akunamatiada. 2149.29 oktober 2011

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: