Understanding

It’s feeling very good to have people that understand you without you open your mouth..huhuuhuh.. x taola nak kata macam mana..but somehow, I fell makjang and maksu understand me more than my parents..actually,,dari kecik lagi ak da rasa, yang parents aku ni berfikiran tipikal orang melayu..hurm,,not tipikal anymore..but traditional…cara orang sekarang  berfikir da berubah actually..with the changes of lifestyle, with the synchronization of modernization, globalization..

Tetapi,, aku rasa..cara pemikiran seseorang tu…susah kita nak ubah..atau…susah nak berubah dengan sendirinya..pemikiran kita melambangkan siapa diri kita sebenarnya..betol tak..huhuhuh..if dia berfikiran negative,,negative la orangnya..if dia berfikiran posotif,,positif la orangnya…huhuhu…

Ok..back to my reality’s life…suddenly..there are too many stuff that need to finish up..and the good thing is, its awake me up..!!but the bad thing is,,I need to hold down my thesis first..alaa..buat surat je..hopefully, before tghari da blh finish up all those letters yg nak kena buat..tp skarang pond a tghari da beb..!!! fenin2..@_@

Pasal thesis pulak…plan aku hari ni,,,nak siapkan sita analysis..aku nak buat atas board terus..then tarik masuk silde je..hopefully, by today da boleh siap site analysis tu…and yesh…!!!! This time aku betol2 terjaga…and I get my body back..!! sebelum ni,,aku rasa mcm ada sesumthing yang control badan aku..sampaikan aku rasa, bila otak ak bagi arahan,,,badan aku xnak dengar dan ikot apa yang otak aku suruh…heheheh…banyak sgt unsur fiksyen di sini…maaf..!!

Tapi  alhamdullillah…anggota badan aku boleh bergerak pantas sekarang..syukur kepada Allah kerana memakbulkan doa aku..mungkin jugak itu petanda dari Allah, tuhanku yang aku terlupa ttg Dia…I’ve missing Him in my heart..which is..mende tu tak sepatutnya terjadi..huhuhuhu…

Ya Allah…

Ampunkan hamba-Mu ini  Ya Allah

kerana terlupa sebentar untuk mengingati-Mu Ya Allah…

aku berdoa kepada-Mu Ya Allah..

janganlah kau palingkan hatiku daripada mengingati-Mu dan rasa bersyukur kepadaMu..

Ya Allah..buangkanlah sifat takbur, bongkak dan riak dari hatiku Ya Allah..

Kerana sifat itu boleh membuatkan aku lupa diri…

Amin..Ya Robbal ‘Alamin…..

Yang kerdil,

Akunamatiada. 1118.111111.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: