senandung ahad

 hurm..dah lama aku tak tulis kat sini kan…hampir hampir terlupa nak menulis kat sini..huhu

wokey, somehow untuk hari kan, baru lepas tengok2 facebook..tengok gambar2 orang.. (stalker jugak aku ni kan..hihi)..baru aku terperasan something…actually benda ni aku da perasan lama dah..tapi for a moment, i’m just put it aside..tak mao pikir banyak2, tak mao serabut kan kepala..but somehow, ianya terdetik jugak tadi…

somehow…i feel like i’m not important to anyone else, my friends, family…cause i notice, when my other friends visited my other friend’s room that just not far from my room (beberapa kaki je)..diorang tak singgah pon bilik aku..huhu..then, if diorang nak berjimba jimba they even didnt text me

“weyh, jom kuar”

“weyh jum pegi sini sini”

“weyh, ayam penyet jum”

huhu…takda..maybe ada..tapi tu pun if diorang teringat kat ak..tak bersyukurkan aku ni..huhu..but, itulah yang aku rasa..lat sem lagi la..worst! iyalah..mengungkit ni tak elok..aku pun tak suka ungkit mengungkit nn..tapi apa yg terjadi hari ni membuatkan aku teringat apa yang terjadi sebelum ni…

sorang ni ajak yang sorang ni karok..then, siap ckp “ak ajak ko sorang je..jgn ajak yang lain” (not the real sentence)..aku yang mmg kat depan ni, haram pon tak pandang..huhu..tapi, klo diorang nak buat aktiviti yang memerlukan kos yang banyak, if diorang memerlukan orang untuk tong-tong duit..baru nak ajak..

huhu..yang hal family aku ni pun menganggu emosi aku gak..tapi, diorang, aku tak nampak…so, tak terasa sangat..tapi terasa la jugak..bila nak g jalan …tunggu aku balik johor..pegi genting la..pegi cameron, kelantan, terengganu..huhu..bila aku tepon, takda lak cakap pape…tgk2 da post gambar kat fb..huhu..terasa tak awak kalo orang buat awak mcm tu..diariku oh diari..naseb baek awak takleh ckp,, kalo tak you’re just telling me the truth..

tapi kan…aku selama ni cuba sedaya upaya untuk bersangka baik dengan semua orang disekeliling aku..cuba untuk mempositifkan diri..okeh, macam mana nak meneutalkan balik perasaan aku ni..

aku seboleh boleh taknak perasaan ak slack sikit pon kat kawan kawan aku semua..aku sayang diorang..diorang diantara orang yang memberi kesan dalam hidup aku..literall, external and internal.. jadi, aku taknal perasaan yang aku rasa ni membuatkan aku rasa tak best kawan ngan diorang..

okeh, prof muhaya ckap..audit diri..sebelum kita tengok kesalahan orang lain, keburukan orang lain..tengik kesalahan, perangai buruk kita dahulu..hurm….banyak perangai aku ni yang buruk..mungkin sebab tulah diorang rasa tak best kawan ngan aku..hurm…prof muhaya cakap lagi..pandang orang lain, lagi elok dari kita..tapi, jangan sampai merendah rendahkan diri sendiri..!!

okeh, apa yang perlu aku buat sekarang..baiki segala perangai buruk, kelemahan diri ni..hurm,,yang berkaitan dengan perangai orang lain yang tak kenan tu,,bersangka baik..dan doakan diorang supaya diorang tak buat macam tu lagi..either kat aku atau orang lain..jadi, WAHAI HATI, TOLONGLAH BERSANGKA BAIK DENGAN SEMUA ORANG..

dan apa yang penting,,aku kene perbaik hubungan aku dengan ALLAH..sebab..bila hubungan kita dengan ALLAh baik, terjaga..maka secara automatiknya hubungan sesama manusia juga pon akan improve jugak..insyaAllah..berdoalah yang baik baik je..

lagi satu, urm…apa ek nak cakap tadi..huhu..dah lupa..adooyaii…!!nilah penyakit ak satu ni..cpt sgt lupa..takpalah..btw, skarang ni aku tengah follow citer Adam Hawa..yang novel masa sekolah dulu tu..!!best kot..!!hihi..ni link kat bawah..nanti awak tengok ea..

http://www.youtube.com/watch?v=wIBfBuGnWgE&feature=related

yang ni aaron aziz berlakon as Adam, nadiya hani as Ain Hawani…weeehhuuu..~~~

ni novel dia yang aku baca masa sekolah dulu..

okeyla..sampai sini je..hati aku pon da elok sikit..actually, tujuan aku tulis kat sini bukanla nak memburuk2kan keadaan ke apa..tapi nak memneitralkan diri dan hati aku..if aku citer kat orang lain, mungkin diorang akan terkesan denga apa yang aku citer..jadi, its better to keep it myself..and neutralize it..lagipun, aku nak mengurangkan perbincngan2 macam ni..takut dosa mengumpat kau makin bertambah..

alright, i’m ok now..nak pegi solat..menyembahNya..da berapa hari tak solat..takleh..huhu…rasa macam terputus connection..oklah..assalamu’alaikum…=)

akunamatiada.1348.071012.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: