mimpi..

salam..^^,

semua orang mesti pernah mimpi kan..aku pon macam tu jugak..tetapi..aku ni jenis yang susah nak ingat mimpi2 aku..huhu..but there’s a few dreams that i’ve remember till now…tapi, of course la..semua tu mengarut..!!haha..

1. mimpi menakutkan

aku pernah mimpi something yang menakutkan masa darjah 3..so, apa yang aku mimpikan ni adalah mimpi yang menakutkan pada tahap budak darjah tiga..haha..iaitu……mimpi kena kejar ngan monyet..ngih ngih ngih..monyet ni kejar aku bagai nak rak..tapi yang peliknya,,monyet ni pakai baju, seluar, topi siap..haha..mengarut kan..tapi mimpi ni agak menakutkan sampai aku ingat sampai sekarang..

2. mimpi dah kahwin

aku pernah mimpi aku dah kawen doohhh…but somehow, in that dream..i’m married with someone that i didn’t knew..tak tau sapa dia..dalam mimpi tu, it starts with scene akad nikah..aku pakai baju grey..dia jugak, baju melayu..muka aku tak nampak..then, after kitorang dah selamat diakadnikahkan..beralih plak ke scene aku tengah tunggu dia..dia ni somehow…seorang..urmm…aku tak tao..tapi dia tengah diinterview @ radiostation.. and..bila dia nampak yang aku tengah tunggu dia, dia habiskan interview tu, and dia before dia tinggalkan radio station tu, dia sempat “tuju lagu”..haha..tuju lagu keyh..lagu “muslimah” by nezrey johari..hihi..sweet giler..then, ending mimpi tu..kitorang jalan kaki balik..hihi..such a sweet dream..the end.

3.mimpi sweet jugak, tapi laen sket..

mimpi ni start ngan aku jumpa sorang sorang staff scholars inn at fab with one of my archi friend..but somehow, that fab is not current fab’s building..hurm..laen sket..okay, then aku berborak ngan staff scholars inn ni..ntah mcm mana phone dia berbunyik , and dia angkat dan berjalan menjauhi aku untuk cakap phone..padahal aku tengah borak ngan dia..aku pon macam sedih la..”alaa…tengak borak ngan pak jo (nama staff tu) kot..huhu”… and aku ikut dia (that staff), nak sambung borak..haha..ntah pape aku nak paksa dia borak ngan aku..ntah macam mana, aku tersesat masa ikut staff tu dan terus naik sampai tingkat paling atas..and that time, aku tengah pakai heels..dahla aku ni jenis gayat..and, you know.. buildings in malaysia, agak unproportionate kat tingkat paling atas..tapi, at that time, kawan aku sorang ni, dia follow aku..and, with my ‘gayat’..i just like “huhu..macam mana ni, aaaa (his name)..aku gayat kot..macam mana nak turun balik” (memandangkan tangga tu agak steep)..lama gak la aku berteleku kat situ,fikir macam mana aku nak turun..huhu..then, tetiba kawan aku ni..entah macam mana bleh jadi romantik.. “meh sini”, dia cakap sambil hulur tangan kat aku…wwwwoooooaaaaahhhh….haha..tapi time tu, aku confuse giler..pesal ntah..then, dengan teragak-agak aku pon sambut tangan dia, sambil turung tangga…andd…dumm..!! aku terjaga..haha..patutnya mana boleh…but somehow, it jus soooo romantic..huhu..apala aku ni..dush dush..!!

4. mimpi yang menyedihkan

yang ni aku tak ingat..but somehow, aku pernah mimpi yang someone that close to me, died..huhu..i’m not sure what really happened..but as long as i remembered, when i woke up..aku menangis teresak – esak..tapi,,mata aku tak basah..just menangis without air mata..huhu..sedey…=(

wokie…thats the dreams but not nightmare that i’ve been through for 24 years..hihi..for 24 years..but only 4 that i remember..okay than, bye..(sambil layan greys anatomy episode 16, season 4) ♥..

akunamatiada.0214.091012.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: