love yourself, love others.. ♥

somehow, aku terfikir. kenapa suddenly aku jadi tak yakin pada diri sendiri sekarang ni.? kenapa aku rasa rendah diri sekarang ni, rasa yang macam aku ni tak berguna langsung. tau tak? people will treat you based on how you treat yourself. sebab tu la kot orang sekeliling aku  layan aku macam aku ni tak berguna langsung, tak mendaitangkan manfaat. huhu.. dan aku rasa, inilah maksud Prof. Muhaya ; love yourself first, then you can start love everything around you. dan dari situla orang akan start appreciate dan hargai kita.

dan aku rasa kenapa aku jadi macam ni sebab…

1. aku expect orang akan pandang / layan aku sekian sekian..sebab tu la kot, you pretend to be somebody else, Sha!

2. satu lagi, aku rsa aku perlu ubah cara pemikiran aku. mungkin aku positif terhadap orang disekeliling aku, tapi kat diri sendiri, aku tak pandai mempositifkan diri sendiri. huhu.. dan aku rasa benda ni sama maksud dengan kata2 dari prof muhaya tadi : love yourself first.

3. huhu..somehow, aku rasa sebab musabab kenapa aku jadi macam ni adalah kerana, hubungan aku dengan Allah tak cukup kuat lagi. hurm, ini bermaksud keyakinan aku terhadap Sang Pencipta tak kukuh lagi? adakah???

okay aim for today:

start love yourself, sha.. nobody will love you except Allah and you..!! & most importantly, start loving and worship Allah and start loving Rasulullah s.a.w. one thing, not focus on what people didnt think of you. maksudnya, jangan berharap atau bergantung kepada pandangan manusia semata2..dan start appreciate what you have now..

love yourself first, then baru love others and your surrounding

ingat sha, jaga amanat Allah ni baik baik iaitu hati dan diri kamu.. merekalah penentu kamu di hari perhitungan nanti..insyaaAllah..moga moga Allah tunjukkan jalan yang sebenar benarnya…amiinn….

akunamatiada.2027.010113.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: