salam my little diary,

ok..rasa macam nak cerita about principle yang aku pegang selama ni which is ; just follow the flow..hurmm..

rasanya, yang aku apply prinsip tu dalam kehidupan seharian adalah salah sama sekali..hurmm,,,kenapa? memangla Allah telah merancangkan segalanya..dah tertulis dah dalam Lauh Mahfuz kita. Apa yang terjadi pada kita, ceritera kehidupan kita, jodoh kita, rakan – rakan dan kawan – kawan kita, keluarga kita, kerjaya kita, bakal anak – anak kita..everything have been written!! percaya tak??

kalau dulu,, aku just berdiam diri, kurang berusaha..dan just let those things happen..without putting an effort to change it! huhu..but, that perception change as this things happen in my life. hurm…

dan sekarang, pandangan aku, terdapat RAHSIA BESAR yang tidak kita ketahui, yang telah tertulis dalam ‘cerita itu’. Dulu, ustazah aku pernah kata ” walaupun semuanya dalam perancangan  Allah,  namun akhiran cerita itu, hidup kita boleh berubah, selari dengan usaha yang telah kita lakukan”. Dan waktu tu, aku terfikir – fikir sendiri.. macam mana kita nak ubah semua yang telah dirancang oleh Yang Maha Esa padahal kita adalah hambaNya. yang hina. yang tidak mempunya kuasa apa – apa pun..

tetapi, baru sekarang aku faham, – berubah – yang  sebenarnya, ada satu kurnia ataupun anugerah yang telah Allah berikan kepda kita saat roh ditupkan ke jasad kita iaitu;

 

will be continued….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: